Slide
Slide
Кюстендил. Заместник-министърът на туризма Мария Белколева е посетила днес  архиерейското наместничество в Кюстендил, съобщиха оттам.
Заместник-министърът е била посрещната от архиерейския наместник на Кюстендилска духовна околия архимандрит Исаак и се е поклонила пред светините в храма „Св. вмчк Димитър Солунски“.
Мария Белколева е в града по повод културния форум „Панагия – Въздигане на хляба“, посветен на празника Успение Богородично, отбелязват още от архиерейското наместничество.

Честванията са посветени на църковния празник Успение на Пресвета Богородица, който се отбелязва на 15 август, а ден по-рано се прави замесване на обредните хлябове. И тази година община Кюстендил запазва обичая, като организира празнична програма, която включва водосвет, изложба на обредни хлябове и етнографско представяне на културното наследство.

Подобни инициативи са пример за съхраняване на българските традиции и представянето им пред младото поколение, както и още един повод за посещения на регионите, каза в обръщението си към гостите заместник-министър Белколева.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията