Нови аниматори за предстоящия туристически сезон ще бъдат обучавани онлайн
Нови аниматори за предстоящия туристически сезон ще бъдат обучавани онлайн
Slide
Slide
Slide
Slide

Пред bgtourism.bg Слави Михов – собственик на агенция за хотелска анимация „Джуниър Турс“

– Г-н Михов, как избрахте да се занимавате с хотелска анимация и пред какви изпитания тя е поставена в днешно време?
– Работя в сферата на туризма от 2008 г., като се занимавам главно с хотелска анимация. През 2013 г. реших, че ако искам да се развивам, ще ми трябва не само опит, а и знания. Започнах да уча „Туризъм“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, а след това и „Управление и развитие на туристически дестинации“, отново там. В студентските си години успях да натрупам и опит в сферата на организираните ученически пътувания. Огромното ми желание за развитие, идеите, които поради една или друга причина беше невъзможно да осъществя и идеята да правя всичко това в собствения ми град и моята област, ме подтикнаха да създам „Джуниър Турс“. Фирмата се занимава с организирани ученически пътувания, хотелска анимация и всякакви детски мероприятия.

Компанията съществува от 2015 година и има за цел да създаде един затворен кръг от сезонни услуги в сферата на туризма, в който да бъдат назначени млади и мотивирани хора. Обслужваме 4 хотела с хотелска анимация в к.к. “Златни Пясъци” с категоризация 4 и 5 звезди, разполагаме с 20-25 аниматора в зависимост от сезона. С всички хотели планувахме да стартираме туристическия сезон от Великденските празници.

Стартът на ученическите пътувания също съвпадаше с началото на летния сезон – около Великден, като тази година очаквахме увеличаване на записванията за екскурзии, но поради създалата се ситуация се забрани провеждането на всички ученически пътувания до края на учебната година. С настъпването на пандемията, за съжаление, се отложи старта на летния туристически сезон, съответно и всички аниматорски фирми няма да могат да започнат заедно с хотелите.

– Как се справяте в тази ситуация?
– За съжаление няма какво да направим относно екскурзиите, освен да ги отложим за началото или края на следващата учебна година.
Все още има надежда, че летен сезон ще има, макар и по-кратък, затова не спираме да се подготвяме за различни варианти и ситуации. Предимството за нас е, че всички наши аниматори са ученици и студенти. В момента организираме онлайн обучение за новите ни кадри, което сме планирали да бъде целево и не по-незначимо от нормалните обучения, които се извършват на терен. Аниматорите ни ще бъдат обучени теоретично, сценично и танцувално, като за всяко направление ще има различни обучители.

Идеята се прие с голям ентусиазъм от всички. Целта ни е да се подготвим за предстоящия сезон, независимо дали ще го има до толкова, до колкото е възможно, независимо от обстоятелствата. Също така се стремим да подържаме вниманието на нашия контингент в социалните мрежи. Това правим чрез организиране на онлайн игри, споделяме интересни неща и други.

– Какви алтернативи има пред вас ?
– Както вече споменах за нас е най-важно да бъдем подготвени и да не губим желание за развитие и за работа. Ще се опитаме да се адаптираме максимално към всяка ситуация. В момента разработваме и нови видове ученически пътувания, за да можем да компенсираме загубените пътувания и да изненадаме всички зажаднели за нови приключения. Не е важно колко е далеч светлината в тунела, важно е, че я виждаме!

Разговаря Руслан Йорданов

#ОстанетеСиВкъщи и “ИзберетеВаканциявБългария

Онлайн туристическо изложение „Резервирай в България“ ще се проведе от 8 до 10 май

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията