Slide
Slide

От най-красивите градове и отдалечени села до необичайни сгради и рибарски къщи, Европа е съкровищница от колоритни места, които само чакат да бъдат открити. Тук са само някои от любимите ни улици, които са изпълнени с цвят.

1.Колмар, Франция
Смятан за един от най-красивите градове в Европа, всяка улица в живописния средновековен град Елзас е експлозия на цвят. Наричан „Малката Венеция“, смесицата от добре запазена германска и френска архитектура придава на града уникален стил, който продължава да пленява посетителите.

2. Happy Rizzi Haus в Брауншвайг, Германия
Боядисана от американския художник Джеймс Рици в своя отличителен графичен илюстративен стил, Happy Rizzi Haus може да има различни мнения между младите и старите жители на Брауншвайг, но със сигурност е придал цвят на Ackerhof. Проектиран от Konrad Kloster, офисният комплекс включва деформирани прозорци и релефи, които имитират стила на рисуване на Рици.

3. La Muralla Roja, Испания
Червеният испански жилищен комплекс може да прилича на луд чертеж на М. С. Ешер, но всъщност е вдъхновен от традициите на касба и играе с използването на публично и частно пространство. Създаването на архитект Рикардо Бофил, построено през 1973 г., „Червената стена“ има и почерк от мексиканския архитект Луис Барраган, който вдъхнови стажантите на архитектурата да визуализират граничната стена на Тръмп като розова структура.

4. Бурано, Италия
Не можете да се движите сред ярко оцветени рибарски къщи на остров Бурано, разположен във венецианската лагуна, без да ги забележите. Спазвайки строга цветова схема, която съществува от основаването на острова, жителите не могат да рисуват къщите си в един от цветовете на дъгата, без първо да получат разрешение от правителството.

5. Stortorget в Стокхолм, Швеция
Stortorget, най-старият площад на Стокхолм, е известен с две неща: известния коледен пазар и поразително изписаните къщи на търговци от 17-ти век. Смелите червени, жълти и зелени сгради в сърцето на Гамла Стан (Стария град) развеселят най-студените дни на Скандинавските острови и са идеалният фон за вашите ваканционни снимки.

Източник: The Culture Trip

Превод Диана Михайлова, BGtourism.BG

Сподели публикацията