Slide
Slide

Варна. Полските туристи са едни от най-нетърпеливите да почиват по българското Черноморие, информират туроператори и авиокомпании. Родни хотелиери и туроператори вече приемат не само резервации от полските си партньори за Лято 2021, но са тръгнали и авансовите плащания.

Герго Герчев организира не само интересни екскурзии за полските туристи у нас, но и за българските пътешественици в Полша

„Това е крехко начало, което трябва да разгърнем. И в Полша има страхове покрай коронавируса, но сега е моментът да кажем: „Елате, България Ви очаква!“. Безспорно страната ни има неоценим национален капитал в Полша. Там винаги сме много добре посрещани – с приятелски усмивки, за разлика от някои други държави“, сподели пред bgtourism.bg туроператорът Герчо Герчев. Той работи от 16 години с полски туристи. От есента поляците се интересуват за ваканция в страната ни и пред финализиране са много запитвания от групи и индивидуални туристи, но началото на годината е започнало и с авансово плащане на група от 45 души за 13-20 май.

През този период чужденците ще отседнат в Златни пясъци и ще получат богата опознавателна програма. Поляците ще се разходят из Балчик и Несебър, както и ще отскочат до Ферма за трюфели и Казан за ракия. През 2019 г. страната ни е била посетена от близо 450 хиляди полски туристи. През 2020 г. на летище Бургас са посрещнали 150 313 пътници от Полша, а на летище Варна – 37 039.

Отварят ски зона Пампорово на 16 януари, курортът започва да се пълни с туристи

Припомняме Ви, че полските авиолинии LOT представиха кампанията си #SummerWithLOT за популяризиране на летните си полети до избрани градове и курорти в цяла Европа. Единствено до Бургас и Майорка се предвиждат линии както от Варшава, така и от Катовице. Интересът от страна на полските туристи към българското Черноморие е традиционен, но в последните години Бургас се превърна в предпочитана дестинация за тях. Перспективата е броят на полските туристи да се увеличава – през 2021 г. полетите към Летище Бургас са с 13 % повече от тези през 2019-а и със 140 % повече от тези през 2020-а година. Осезаемо повишение на интереса към Бургас има още от Словакия, Чехия и Австрия.

Разгледай списанието на bgtourism.bg

Най-важните новини от туризма в България тук

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията