Slide
Slide

Повече писти и отлични условия ще очакват скиорите и сноубордистите в курорта

Пампорово. На 16 януари курортът отново ще бъде достъпен за зимни спортове, а операторът на ски зоната обяви запазване на промоционалните цени на лифт картите до 22 януари включително.

През последните 5 денонощия снежните оръдия в Пампорово работят с пълен капацитет и произвеждат сняг по пистите. Очаква се в събота да бъдат отлично подготвени  и отворени минимум 70% от ски зоната, а в следващите дни да бъдат пуснати още писти и курорта да заработи почти изцяло.

За радост на всички, времето най-после се нормализира и в курорта освен изкуствен сняг, през последните дни има и периодични снеговалежи, които допринасят за значителното подобряване на условията за ски и сноуборд.

Боровец и Банско ще отбележат Световния ден на снега с безплатни ски и сноуборд уроци, както и с детска лифт карта за 1 лев

Цената на дневната лифт карта остава 52 лв. за възрастен и 31 лв. за дете до 22 януари включително, като от Пампорово АД препоръчват всички посетители да закупуват картите си директно през новия онлайн магазин на www.pamporovo.me, за да направят преживяването си по-приятно, като избегнат напълно чакането на опашки и прекарат повече време по пистите.

До 22 януари в сила ще бъде също и промоционален период в някои от по-големите хотели в курорта, като 5 звездните Перелик и Орловец, които ще продават с 20% отстъпка и също могат да бъдат резервирани директно през онлайн магазина на Пампорово.

Освен ски и сноуборд по белите писти в курорта, посетителите могат да се възползват и от други интересни активности на открито предлагани от Туристически Център Пампорово, сред които зимни преходи и преходи със снегоходки, конна езда, моторни шейни и други.

Следващата неделя, 24.01, от центъра организират второто поредно издание на събитието “Първи стъпки в ски бягането с Екатерина Дафовска“, което има за цел да популяризира спорта сред повече хора в страната, а желаещите да опитат имат шанса на получат първия си урок лично от Олимпийската ни шампионка – Екатерина Дафовска.

За актуална информация за отворени писти и работещи съоръжения, метеорологичната обстановка и всичко в Пампорово следете сайта www.pamporovo.me и социалните канали на курорта или се обадете на 070017702

Разгледай списанието на bgtourism.bg

Най-важните новини от туризма в България тук

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията