Slide
Slide

Хамбург. София Лорен стана кръстница на най-новия кораб на круизната компания MSC. Това стана на впечатляващо шоу в германския град Хамбург. 85-годишната популярна актриса се появи с пълния си блясък и обяви, че името на круизния кораб ще носи гръмкото име Грандиоза (Grandiosa).

Лайнерът може да превозва 6 344 пътници.

По време на дебютния си сезон неговите маршрути ще бъдат в района на Западното Средиземноморие.

Корабът тръгна на първото си плаване, което е от Хамбург до Марсилия, като ще премине през Саутхемптън, Лисабон и Барселона.

За круизната компания MSC това е е първият кораб на MSC Cruises от поколението Meraviglia-Plus. Той се отличава и с това, че във всички каюти на кораба е персоналният гласов асистент ZOE, говорещ на седем езика. На официалното си откриване на новата придобивка домакините събраха хиляди свои елегантно облечени гости, както и над 5 000 местни жители да наблюдават спектакъла край река Елба. Разбиването на бутилката с шампанско върху корпуса даде сигнал  за старта на впечатляващи фойерверки над кораба. След това на MSC Grandiosa гостите бяха вкарани в изискана гурме вечер, за която се погрижи германския кулинарен спец с три звезди Мишлен Харалд Волфрахрт. 7-дневните круизи ще започнат на 23 ноември с шест пристанища за качване в Генуа, Чивитавекия, Палермо, Валета, Барселона и Марсилия.

Сподели публикацията