Златни пясъци
Slide
Slide

Златни пясъци. Германското авторитетно издание fvw рекламира България. Специализираната онлайн медия за туризъм насочва вниманието на публиката към възможностите за почивка в морските курорти и във вътрешността на страната, заяви по време на визитата си в Златни пясъци служебният министър на туризма д-р Илин Димитров.

Специално внимание е отделено на винения туризъм, на голф туризма, на приключенския туризъм, балнео и СПА туризъм, планински и морски туризъм, както и на културния туризъм. Аудиторията е поканена да преоткрие едни от малко известните дестинации в България, които привличат със своята красота и автентичност.

През първите 6 месеца на т.г. страната ни е посетена от 127 396 гости от Германия, а за същия период на м.г. те са били 27 393. Все още пандемията засяга сериозно пътуванията на европейските туристи. В най-добрите времена за българския туризъм дестинацията ни е била посрещавана по 700 000 германци годишно.

Усилията на Министерството на туризма в екип с експертите на Германо-Българската индустриално-търговска камара са насочени чрез комуникационна кампания във водещи медии да се информира местната публика, че страната ни е сигурна и безопасна дестинация. През септември предстои и инфотур с медии от Германия, които на масто да покажат едни най-добрите места за почивка в България.

Сподели публикацията