Slide
Slide

От 1 май до 31 август няма да е необходимо да се представят сертификати за ваксинация срещу коронавирус

Атина. Редица ограничения срещу COVID-19 в Гърция ще бъдат облекчени, съобщи Нова тв. Едно от тях е необходимостта от представяне на сертификати за ваксинация срещу коронавирус. Документът няма да е нужен за влизане в заведения за обществено хранене, магазини за хранителни стоки и други обекти в периода от 1 май до 31 август.

В същия период всички ограничения за броя на хората в ресторанти, кафенета, кина, стадиони и други обществени места ще бъдат премахнати. Това съобщи в телевизионно обръщение гръцкият министър на здравеопазването Танос Плеврис.

Нова заповед: От утре пристигащите от 10 държави не е необходимо да представят COVID сертификати за ваксинация, за преболедуване или за проведено изследване

„От 1 юни носенето на защитни маски в закрити помещения ще бъде отменено. От 1 май в училищата ще бъде премахнато самотестването на ученици и студенти“, каза министърът.

От 1 май само неваксинираните работници ще трябва да се подлагат на бързи тестове веднъж седмично. Въведената по-рано глоба от 100 евро за неваксинирани граждани над 60-годишна възраст се отменя от 15 април.

„Великден ще се празнува при сегашните мерки с препоръката да се носи маска само там, където има много хора“, добави Плеврис.

Сподели публикацията