Slide
Slide

Боровец. „Фокусирали сме се върху прилагане на всички мерки, които ще позволят възстановяване на сектор туризъм. Ключов приоритет за нас остават стимулите за развитие на малките и средни предприятия. Ще продължим да работим за дигитализация в туризма, за която има специални грантови схеми от които могат да се възползват предприятията“, заяви на среща с представители на туристическия сектор в Боровец бившият министър на туризма и кандидат за народен представител Николина Ангелкова.

Тя посочи, че при следващ управленски мандат правителството предвижда специална програма за реклама на зимните и летните ни курорти. В програмата ни е залегнала и мярката за стимулирането на чартърните полети и програми, чиято цел е да помогне за увеличение на туристите.

Бившият министър на туризма Николина Ангелкова днес участва и в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVA NEWS (виж видеото към публикацията).

Ангелкова изрази притесненията на бранша за предстоящия летен сезон, но е убедена, че ресорните министерства – на туризма, на вътрешните работи и на здравеопазването, ще направят всичко възможно за тези, които искат да посетят България, да го направят по най-достъпен начин, съобразно обстановката.

Тя подчерта, че е важен балансът между запазването на здравето на всички и развитието на туристическия бранш и икономиката като цяло.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията