Slide
Slide

Българският вицепремиер и министър на туризма начерта приоритетите

Брюксел. Европейската СПА асоциация насочва вниманието на европейските институции към здравния туризъм. По време на онлайн Конвенцията днес представителите на ЕСПА – вицепрезидентът Сийка Кацарова и главният секретар Чила Мезоси, ще поставят във фокуса на вниманието на всички отговорни за туризма в Европейската Комисия институции на разработения от двете организации инструмент за насърчаване на пътуванията в европейските здравни курорти с цел здравна превенция и рехабилитация „Ваучери 60+“.

В Пампорово са готови за зимния сезон, инвестираха в дигитални услуги, осигуряващи безопасност в ски зоната и хотелите

„Ваксините са важни, но не са достатъчни. Целта е здравният туризъм да бъде изведен като устойчива форма. Нашата роля е да покажем предимствата на програмата, която ще допринесе за подсилване на имунната система на европейците и ще насърчи здравния туризъм“, заяви за bgtourism.bg Сийка Кацарова.

Посочен е бюджет от 1 000 евро за европеец,

като има и предложение туристите да поемат 20% от стойността, а разликата от 80 на сто да е по програма. Тази програма би имала пряко отношение към здравето на европейците, както и би стимулирала индустрията – пътуванията при авиокомпаниите, както и работата на хотелиерите и туроператорите, посочват от ЕСПА.

Близо 90 000 румънци са избрали Черноморието ни през септември

Събитието ще бъде открито от комисар Тиери Бретон, отговарящ за вътрешния пазар и услуги в Европейския съюз.

НА ЖИВО: EUROPEAN TOURISM CONVENTION

Онлайн Конвенцията ще събере приблизително 500 участници, включително представители на институциите на ЕС, представители на високо равнище на националните и регионалните публични власти на ЕС, представители на европейските секторни асоциации и туристическата индустрия, международни организации, учени, неправителствени организации.

Всички министри на туризма излязоха с писменни изявления относно предизвикателствата за европейския туризъм в следващите 10-20 години и инвестиционни приоритети, необходими за устойчиво възстановяване на Европейската туристическата екосистема.

Марияна Николова отчита загубите, които българският туризъм е претърпял в резултат на COVID-19, както и посочва насоките за развитие на страната ни в туристическата индустрия.

„В България приоритетите са концентрирани върху развитието на страната като целогодишна  туристическа  дестинация  с  богат  исторически  и  културен туризъм, спа туризъм, винен и кулинарен туризъм. Инвестициите трябва да следват тези приоритети. Оптимизирането на бизнес процесите и дигитализацията ще бъдат изключително важни. Туризмът трябва да  намери  все  по-активно  място,  като  се  популяризира  заедно  с  големи културни събития като концерти или големи спортни събития.

Потребителят  трябва  да  продължи  да  бъде  най-важната  част  от  бизнеса.

Разработването  на  гъвкави  промоционални  продукти,  организирането  на 4 of 4 различни  събития  и  инициативи,  награди  и  всякакви  състезания  като викторини, които обединяват например туризма и културата, е чудесен стимул за ангажиране на общностите в ЕС“, посочва българският вицепремиер и министър на туризма Марияна Николова.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

2 години bgtourism.bg – Над 2 милиона читатели!

Сподели публикацията