Slide
Slide

Почетният консул: Очакваме първите туристи от Израел за зимния сезон да пристигнат през месец януари. Най-предпочитани остават курортите Банско и Боровец, като се наблюдава засилен интерес и към Пампорово.

Бургас. Посланикът на Израел у нас Н.Пр. Йорам Елрон се срещна за пръв път, от началото на мандата си, с кмета на Бургас Димитър Николов. Една от основните им теми на разговор бе развитието на туризма.

„Всяка година близо 2 000 израелски туристи пристигат в Бургас. Това е много популярна дестинация сред тях. Тъй като има израелско общество в България, една от нашите идеи е да създадем поредица от паметници, които съответно да привличат туристите още повече“, заяви Н.Пр. Йорам Елрон.

Сред другите теми, които са дискутирани на срещата, са развитие в ИТ сектора и медицината.

„Тук може да се създадем модерен спешен център, а израелски специалисти да обучават вашите млади лекари“, допълни Елрон.

Ако ситуацията около COVID-19 не се влоши прогнозите са още през април да бъдат посрещнати първите туристи по Черноморието. Тече и трескава подготовка за зимния сезон, в който един от определящите фактори също е израелския пазар.

Бургас изпраща последните си израелски туристи на 15 октомври

„Очакваме първите туристи от Израел за зимния сезон да пристигнат през месец януари. Най-предпочитани остават курортите Банско и Боровец, като се наблюдава засилен интерес и към Пампорово. Спокойно мога да кажа, че сме подготвени за зимата и се надяваме, че ще се работи. В момента подготвяме договорите за предстоящите месеци. Както се работеше тук от края на август, така ще се работи и през зимата“, заяви почетният консул на Израел у нас Орлин Мандов.

От своя страна посланик Елрон изрази съжаление, че по Черноморието няма ски писти, но ще се мисли да се доведат други групи хора извън летния сезон, тъй като за израелците България е привлекателна страна, богата на природа и на култура и това докосвало израелското сърце.

Давид Сукнаров

Кореспондент на bgtourism.bg

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

2 години bgtourism.bg – Над 2 милиона читатели!

Сподели публикацията