Slide
Slide

Сандански. Хотел в СПА дестинацията Сандански постави в баните на своите стаи, апартаменти и вили козметични продукти с надписи на брайловата азбука. На малките шишенца в баните с шампоан, душ гел, балсам и на лосиона за тялото присъства релефно-точковата система, която помага на слепите да разберат каква козметика държат в ръцете си.

5-звезден комплекс в Сандански е избран за най-добър луксозен СПА резорт в Източна Европа

Туристите могат да открият иновативното решение в 5-звездния хотел Медите Спа Резорт и Вили, който е носител на голямата награда World Luxury Hotel Awards за отминалата година. Това е поредната стъпка на домакините за усъвършенстване на своя туристически продукт.

Медите СПА Резорт и Вили – ключът за здравословна ваканция и успешни събития

В Медите Спа Резорт и Вили всекидневно работят по устойчиви във времето проекти, с които целят да допринесат за развитието на обществото и опазването на околната среда. Хотелът има развита корпоративна социална отговорност, която е насочена към своите служители и гости. Целта е да има равнопоставеност между всички хора, включително и тези със специални потребности. Хотелът в Сандански е достъпен за хората с увреждания, а скоро се очаква козметика с надписи на брайловата азбука да присъства и в Макси Парк Хотел & Спа във Велинград, който също е част от портфолиото на компанията.

100% био: Торбички от картофено нишесте навлизат в хотелите в Сандански

Брайловата азбука е система за писане, която позволява на хората със зрителни увреждания да разпознават буквите и символите, използвайки тактилната чувствителност на пръстите.

Брайловото писмо включва 63 комбинации от 6 релефни точки, разположени в 2 вертикални колонки от по 3 точки. То позволява на незрящите и хората с увредено зрение да бъдат грамотни и независими. Чрез него се изобразяват не само буквите на всички азбуки, но и цифрите, нотните знаци и други символи на писмената реч. В туристическата индустрия Брайловата азбука често присъства на бутони в асансьори, номера на стаи, менюта и др.

Сподели публикацията