Slide
Slide

Русе. Русе е една от областите, в която все още няма функциониращ къмпинг. За щастие това скоро ще се промени. Новият къмпинг наречен „Кукери“ се намира в с. Кошов, на 27 км южно от град Русе, в сърцето на уникално красивия Природен парк Русенски Лом.

10 препоръчани къмпинга в България за 2021 г.

Екипът на Camping.bg посети изграждащия се къмпинг през януари и въпреки, че видимо предстояха още довършителни работи останахме приятно впечатлени от локацията и страхотната панорама. В него са обособени две зони на различни нива, от които се разкриват прекрасни гледки към река Черни Лом и нейния живописен каньон с многобройните му пещерни отвори и ниши.

„България Еър“ пуска 3 ексклузивни полета до Дубай

Всяка зона разполага със собствени санитарни помещения. Парцелите са затревени и са с площ от 35 до 80 кв.м., в зависимост от средството за настаняване – палатка, каравана, кемпер. Всички места са с достъп до питейна вода и електричество. Паркингът е отделен от зоните за настаняване, за комфорт на къмпингуващите. Сервизните помещения включват и отделен санитарен възел, за нуждите на гости с намалена подвижност, както и точка за почистване на химически тоалетни.

Започва проектиране на нов термален къмпинг край Казанлък

Къмпинг Кукери се намира на 20 – 30 минути с автомобил от гр. Русе. Местоположението му e изходна точка за множество пешеходни и веломаршрути, достигащи до различни природни и културно-исторически забележителности в Природен парк Русенски Лом.

Презареждане в Родопите: СПА хотел Орфей пуска нова програма от май 2021 г.

Сред тях можем да откроим: средновековен град и крепост Червен, пещера Орлова чука, Ивановски скални църкви и Басарбовски скален манастир. Районът предлага безкрайни възможности за различни активности сред природата, в това число и наблюдение на редки и защитени видове птици.

Повече за новия къмпинг Кукери може да научите в профила му в Camping.bg ТУК, както и в новия Къмпинг пътеводител на България за 2021 г. Веселин Вълев, Camping.bg

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията