Slide
Slide

Избран е терен за второто издание на конкурса за студентски проекти за изграждане на къмпинг.

Казанлък. Край Казанлък започва проектирането на нов термален къмпинг. ОвощниКът – Термален Къмпинг / The Orchard Thermal Camping – това е работното наименование на бъдещият къмпинг, съобщават партньорите на Bgtourism.bgCamping.bg. Те споделят, че тазгодишното издание на Конкурса за студентски проекти за изграждане на къмпинг е стартирал през февруари с покана за търсене на терен. Получени са 7 много интересни предложения за локации на бъдещи къмпинги. От тях три са в Родопите и по едно в София, Източна Стара планина, Подбалкана и Черноморието.

10 препоръчани къмпинга в България за 2021 г.

Комисия от преподаватели от Лесотехнически университет e прегледала обстойно всички предложения и е избрала това в с. Овощник, на 4 км. от град Казанлък, известно още и като Казанлъшки минерални бани. Предполага се, че минералният извор в Овощник избликва след мощно земетресение в района през 1928 г.

Теренът на бъдещия къмпинг е с площ от близо 18 000 кв.м., равен с борова гора в едната му част и в непосредствена близост до река Тунджа. Важна подробност е, че собственикът има концесия за минерална вода с температура 45°C, тоест ще гледаме на живо „раждането“ на нов термален къмпинг в България.

Предвижда се в къмпинга него да има открити минерални басейни, зони за кемпери и каравани, палатки и бунгала, площадка за тренировка на кучета, огнища, ресторант, детска площадка и много зеленина. Районът на Казанлък е богат на културни и исторически забележителности, както и на красива природа. В момента се работи по изграждане на нова велоалея свързваща града с тракийските могили наколо и с. Шипка.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията