Slide
Slide

Истанбул. Министерството на културата и туризма на Турция препоръча на всички туроператори и хотели в страната да отложат с месец началото на летния сезон, съобщи „Дневник“, позовавайки се на Анадолската агенция.

Вместо в края на март туристическият сезон е по-добре да започне в края на април, каза министър Мехмет Нри Ерсой. По думите му това е новият срок, към който трябва да се ориентират организаторите на пътувания и почивки, като поне до 15 април е по-добре да не се помат никакви ангажименти.

Министърът на търговията Рухсар Пекджан, който също участва на пресконференцията, обяви, че също за края на април са пренесени всички международни изложения и панаири под неговия патронаж. Става дума за събития, планирани за седмиците до 16 март.

„Рискът е сериозен предвид ситуацията с епидемията в Европа“, отбеляза третият министър Фахреттин Коджа, който ръководи здравеопазването. Той изтъкна, че обявеният в сряда първи случай и евентуално още няколко, които може да се появят в Турция, не означават, че в страната има епидемия. Състоянието на въпросния мъж е добро, всички членове на семейството му и тези, с които е контактувал, се наблюдават от лекари.

От 11 март Световната здравна организация обяви разпространението на COVID-19 за пандемия. За последните две седмици коронавирусът се е разпространил извън Китай в общо 114 държави и е заразил над 118 хиляди души.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията