Нов горски увеселителен парк за 5 милиона паунда отваря врати във Великобритания на 23 май
Нов горски увеселителен парк за 5 милиона паунда отваря врати във Великобритания на 23 май
Slide
Slide
Slide
Slide

Чисто новият атракцион не само е разположен насред природата – липсата на технологии, шумни влакчета и вредна храна на територията му го превръща в истинска част от нея.

Лондон. „BeWILDerwood“ е най-новата сензация в света на увеселителните паркове. Огромната атракция се намира в Южен Чешър, Великобритания, заема 70 акра горска площ и ще бъде официално открита на 23-ти май тази година, съобщи “Сън”. Засега в парка има 10 големи постройки, сред които: „Sky Maze” – уникален дървен лабиринт на 8 метра височина, многобройни стени за катерене, лабиринти, съоръжения за спускане и ходене по въже.

Имената на атракциите в „BeWILDerwood” са не по-малко интересни от самите тях: „Треперещите жици”, „Хлъзгавият склон“, „Счупеният мост“, „Любопитната къща на дървото“ и т.н. За най-малките си посетители увеселителният парк предлага рисуване на лицето, разказване на приказки, творчески работилници и правене на бърлоги. Всички тези дейности, както и паркингът, са включени в цената на билета. Това, което прави „BeWILDerwood” уникален и привлекателен за екоактивистите, е липсата на всякакви технологии в него – в нито една от атракциите не участва модернизиран технологичен процес – предимство, позволяващо на децата да осъществят истинска връзка с природата.

В парка също така няма да се продава вредна храна (т. нар. „junk food”), защото заведенията за хранене на територията му ще използват свежи продукти от местни фермери за приготвянето на здравословни ястия. Идеята за увеселителния парк е заимствана от едноименната поредица книги на Том Блофелд, който е и собственик на първия парк от веригата „BeWILDerwood”, отворен през 2007 г. в Норфолк, Великобритания.

Атракционът в Чешър ще бъде вторият подред, като цените на билетите са следните: 16.50 паунда за деца между 82 см и 105 см; 18.50 паунда за посетители над 105 см. Входът за деца под 82 см е свободен, а цената за хора над 65 години възлиза на 10.50 паунда.

Превод Гергана Желева

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията