Ваксинираните гръцки граждани свободни от тестове от 1 юли
Ваксинираните гръцки граждани свободни от тестове от 1 юли
Slide
Slide
Slide
Slide

Благоевград. За един ден на плаж – туроператорите в Благоевград отново пуснаха еднодневни екскурзии до гръцките плажове, съобщи БНТ. Тази година обаче пътуванията са по-скъпи – струват около 30 лева като от следващия месец заради високите цени на горивата, се очаква цената да се вдигне още.

Еднодневните турове до гръцките плажове започнаха в края на май и отново са хит сред благоевградчани. Към Гърция всеки уикенд тръгват по 6-7 пълни автобуса.

Най-новите работни места в туризма

“28 лева е засега цената + 1 лев застраховка, която не е задължителна, но все пак това си е пътуване – море, миди, камъчета, за всеки случай нека да правят тази застраховка, която е в полза на пътуващите.”, казва Здравка Чимева, туроператор.

Предпочитани са близките курорти Тузла, Ставрос, Неа Врасна и Неа Перамос, до които се пътува два до три часа.

“Миналият път, когато пътуваха, бяха към 9:15 часа на плажа и си тръгнаха от там в 17:30. Това са повече от 7 – 8 часа, но всичко е много относително и зависи от граничните власти.”, уточнява Здравка Чимева, туроператор.

За чадър и шезлонг на плажа туристите и тази година плащат от 3,50 до 4,50 евро, в които влиза и консумация. От юли цената на еднодневните плажове ще се увеличи средно с около 10%.

Сподели публикацията