Снимки Руслан Йорданов, Bgtourism.bg
Slide
Slide

Созопол. Церемония по символичното връчване на престижния екологичен приз „Син Флаг“ се проведе на централния плаж в Созопол по повод официалното откриване на новия летен туристически сезон. За поредна година „Син флаг“ ще се вее на Централната ивица и на плаж „Хармани“. Председателят на УС на Българско Движение „Син флаг“ Станимир Георгиев връчи на концесионера Кирил Спасов наградата на международната организация и го поздрави за плажовете, които са пример за визия и стопанисване.

Отляво надясно Георги Пинелов – председател на ОбС-Созопол, Кирил Спасов – концесионер, Станимир Георгиев – председател на УС на Движение „Син флаг“

„Плажовете в община Созопол са перфектни! Те изпълняват критериите на „Син флаг“ и са готови за новия летен туристически сезон“, категорично заяви пред Bgtourism.bg Станимир Георгиев от „Син флаг“.

Най-новите работни места в туризма

„Наблюдения към плажовете в община Созопол имаме повече от 20 години. Те са дългогодишни участници в програмата, някои плажове имат с кратки прекъсвания, а други са постоянно. Забележително е присъствието на плажове от община Созопол в програмата „Син флаг“, която е международен еталон за качество на плажовете в цял свят.

Искрено се надявам скоро Общината да стане първенец по най-много плажове в страната със „Син флаг“, още малко й трябва“, добави Георгиев.

Визията на централния плаж в Созопол, снимка Руслан Йорданов

Кметът на община Созопол Тихомир Янакиев посочи пред Bgtourism.bg, че преди началото на сезона няма по-добра оценка от тази, която получават от туристите си и от организацията „Син флаг.

Тихомир Янакиев пред Bgtourism.bg: Влизаме в новия летен туристически сезон с оптимизъм (снимки+видео)

Станимир Георгиев и Тихомир Янакиев

„Трябва да благодарим на концесионерите, които въпреки перипетиите, които по някога срещат, положиха труд и се постараха плажовете да изглеждат перфектно, всичко е изпънато по конец. Крайният продукт е важен, а плажовете са част от него. Едно от най-важните неща заради, които туристите идват в Созопол са именно плажовете и морския туризъм, който комбинират с история и култура“, каза кметът на Созопол Тихомир Янакиев.

Сподели публикацията