Slide
Slide

Варна. Кметът Иван Портних откри 37-то Европейско първенство по художествена гимнастика, което се провежда във Варна. Престижното състезанието ще продължи до 13-ти юни в Двореца на културата и спорта, а в него участват над 300 гимнастички. „Чест и гордост е за морската столица, че е домакин на първото в историята на България Европейско първенство по художествена гимнастика! Изборът на Варна е напълно заслужен, защото ние имаме големи традиции в този елитен спорт. Гордеем се с няколко поколения златни момичета, с нашите талантливи треньори, с варненската школа в художествената гимнастика. Благодаря за всеотдайния труд на Българската федерация по художествена гимнастика, на всички хора, работили активно за провеждане на това престижно събитие и за развитието на спорта!“, заяви той.

Невяна Владинова: Духът на Варна е шампионски, а европейското първенство по художествена гимнастика е огромна реклама за България

В официалната церемония участваха още вицепрезидентът на Европейската гимнастика Мишел Бутар, Лилия Иванова, началник на политическия кабинет на министъра на младежта и спорта в служебното правителство, президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева и президентът на Техническия комитет на Европейската гимнастика Мария Петрова. Под звуците на духовия оркестър на ВМС дефилираха курсанти от ВВМУ „Никола Вапцаров“ с флаговете на 37-те държави, които имат свои представители в състезанието. Талисманите на шампионата – Елвира Краснобаева от клуб „Грация“ и Радина Филипова от „Чар ДКС“ изпълниха красив танц, с който поздравиха публиката и участничките.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията