Снимка Летище Бургас
Slide
Slide

Москва. Асоциацията на туроператорите в Русия – АТОР, изпрати писмо до вицепремиера Татяна Голикова с искане да предсрочно да бъде разгледан и възстановен въздушния трафик към туристическите дестинации в чужбина. В писмото най-големите туроператори посочват, че пълното спиране на трафика към Турция е значителен удар за тях. АТОР предлага да се възстановят въздушните връзки с популярните туристически дестинации в чужбина, сред тях и България.

Организацията е направила справка, която показва, че от Русия има полети до Люксембург, Малдиви и ОАЕ, където чистота на случаите с коронавирус е много по-голяма от държави, до които не се лети. България е сред държавите, където руските туристи обичат да почиват, и епидемичната обстановка в страната ни отговаря на критериите, които Оперативният щаб е поставил за безопасна санитарна обстановка за отваряне на границитете и възстановяне на полетите, се казва в позицията на АТОР

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията