Slide
Slide

София. Екзотика по време на пандемия. Хиляди българи посрещнаха 2021-а с коктейл в ръка край брега на морето или океана. Тази зима екзотичните дестинации привличат туристите с ниски цени и липса на карантинни ограничения.

През последните седмици много туроператори ангажираха директни чартърни полети от София до островните държави. Занзибар, Египет и Малдивските острови се превърнаха в истински хит за българите тази зима. Повечето пакети са на двойно по-ниски цени. Само за пример – ако една вила за четирима на Малдивите е струвала 4 000 евро за празниците, тази зима оферти има и за 2 000 евро.

Потвърдени дати: Абакс предлага на своите клиенти директни полети до Занзибар през февруари и март

 

За Благовест Узунов и приятелите му новата година започва на топло – сред палмите и тюркоазените води на Червено море. Напук на пандемията и ограниченията от последната година. „Аз много обичам морето и лятото и това беше една от причините, поради която избрах Египет”, каза туристът.

Още когато каца в страната на фараоните и пирамидите забравя за притесненията от вируса, който слага спирачка на пътуванията му през последните месеци.

„Просто се връщаш година назад, когато всичко това го нямаше. Хубаво е, че наистина няма струпване на хора. Шезлонгите са на достатъчно разстояние един от друг. Много е хубаво, че има малко туристи на забележителностите”, разказва Благовест.

„Египет, като че ли преживява едно прераждане с особен интерес в предновогодишните празници”, коментира управителят на туристическа агенция Ина Тонина.

Представиха новата царица на круизите – Costa Firenze, която ще властва в Средиземноморието през 2021 г.

Екзотичните дестинации се оказват най-сигурното място за туристите тази зима, отчитат големите агенции в бранша. Затова и красивите острови се превръщат в хит сред любителите на пътуванията близо година, след като коронавирусът затвори света.

„Те привличат най-вече със сигурността, която имат хората там. Няма струпване, характерно за европейските градове. Тези дестинации от много рано започнаха да провеждат своите кампании, да подготвят хотели за карантина, дадоха възможност дори туристите да си правят PCR тестове в хотел, в който са настанени, без да е необходимо да ходят до лаборатории”, обясни Любомир Николов от Асоциацията на българските туроператори.

Туроператорът Тез Тур организира за своите партньори оригинално онлайн парти със страхотни награди

Освен по-сигурни и без ограничения, екзотичните острови тази зима привличат и с доста по-ниски цени, отчитат от бранша.

„Например, хотел на Малдивите, който е струвал 10 000 евро за двама души за една седмица за Нова година, сега струва между 5 000 и 6 000 евро, което е намаление от около 40 %”, каза още Николов.

Почивките на плажовете в Карибския басейн – край Мексико, Куба и Доминикана – също ще са сред топ дестинациите за българите през следващите месеци, прогнозират от бранша. Източник Нова телевизия

Разгледай списанието на bgtourism.bg

Най-важните новини от туризма в България тук

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията