Slide
Slide

Пловдив. Съвет по туризъм – Пловдив и община Пловдив и тази есен Ви канят на тринадесетото издание на „Дефиле на младото вино“. Запазете си датите 26, 27 и 28 ноември в своя календар и планирайте среща с най-пивките млади вина на България.

Възрожденските къщи в Стария град на Пловдив ще отворят гостоприемно врати за срещи с приятели,  дегустация на български вина, културни събития, вкусна храна и много забавления.

Откриването е на 26 ноември (петък). По традиция от площада пред Община Пловдив в 13:00 ч., „Дионисиево шествие“ и ансамбъл „Тракия“ ще поведат всички винолюбители към началото на Стария град, където в 14:00 ч. Бог Дионис ще отвори първата бъчва младо вино на винарска изба – златен медалист от предходното издание. „С наздравица“ заедно ще дадем официалния старт на винените дегустации, които ще продължават и през трите дни:

  • 26 ноември – от 14:00 до 18:00 ч.
  • 27 ноември – от 11:00 до 18:00 ч.
  • 28 ноември – от 11:00 до 17:00 ч.

По време на събитието ще може да се насладите безплатно на атмосферата на „Дефиле на младото вино“. При желание от Ваша страна за дегустации ще може да опитате от над 400 вида вино. Не пропускайте възможността да се сдобиете и със стъклена чаша за дегустации, за да се почувствате като истински професионалисти.

Пред всяка локация ще бъде разположен информационен щанд и сътрудници. От  тях ще може да закупите желания от Вас дегустационен комплект. Цените са между 3 и 16 лв.

Карта с обектите и участниците вече е публикувана и може да се види онлайн. Съпътстващата програма съвсем скоро ще бъде добавена на официалния сайт, както и във фейсбук страницата. Отбележете присъствието си на „Дефиле на младото вино“ 2021 и поканете Вашите приятели, за да се насладите заедно с нас на феерия от вкусове и емоции! Информационна кампания вече тече в социалните мрежи – представяне на локациите, участниците, както и важна информация свързана с организацията на събитието.

Провеждането на събитието ще се осъществи при строга организация и спазване на противоепидемичните мерки. Поради динамичната обстановка, информацията ще се публикува на официалната страница на организаторите, както и в социалните мрежи на събитието. Доброволци от Медицински университет – Пловдив и информационни табели по време на дегустациите също ще напомнят и информират посетителите в трите дни.

Спонсори: Министерство на туризма, „Техно Акташ“ АД, „Димитър Маджаров – 2“ ЕООД

Партньори и приятели: „Михалково“ АД, „Ледена Епоха“, „Енко Пластикс” ЕООД, Фондация „Пловдив 2019”, ETNHost, Регионален Исторически музей – Пловдив, Регионален Етнографски музей – Пловдив, Галерия „Джуркови“, Сдружение „Бизнесът за Пловдив”, Медицински университет – Пловдив, КЦ „Тракарт“, „Орфей Клуб Уелнес“ АД, „СлоуТурс.БГ”, Българска асоциация на винените професионалисти, Ресторант „Чорапъ“, Девическа хорова формация „Евмолпея”, Държавна Опера – Пловдив, Свещи „От любов“, Къща за гости „HillHouse“, Сдружение „Младежи БГ“, Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р А.Златаров“ и Професионална гимназия по хранителни технологии и техника – Пловдив.

Медийни партньори: Катра ФМ, БНР – Хоризонт, БНР – Пловдив, Plovdiv24.BG, Вестник „Марица“, Дарик Радио, Под тепето, Капана.БГ, TrafficNews.bg,  Пловдив Онлайн, Bgtourism.bg, СОЛ „Комюникейшънс“ ЕООД, Wine Tour Maker, Winetours.bg, Лицата на града, Филибето.

Организатори: „Съвет по туризъм – Пловдив“ и Община Пловдив с активно сътрудничество на ОИ „Старинен Пловдив” и Университет по хранителни технологии – Пловдив, всички партньори, участници в „Дефиле на младото вино“, както и институциите, свързани с културата и изкуството в града.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията