Солун. Силен интерес за екскурзии до Банско от гръцка страна отчитат туристическите агенции в южната ни съседка, предаде кореспондентът на БНР в южната ни съседка. Хиляди гръцки студенти се организират да пътуват до България въпреки строгите Covid мерки.

„Да посрещнем декември в Банско“ е новият хит сред гръцките студенти, които се записват за масови екскурзии до българския зимен курорт.

Туристическите агенции получават стотици резервации от студенти, които искат „да си починат от пандемията и липсата на социални контакти“ в България.

Офертите са за тридневен престой на цена от 80 до 150 евро в зависимост от категорията на хотелите.

Предлагат се „незабравими вечери“ от българска страна, посочват рекламите в социалните мрежи.

Досега около две хиляди студенти само от Солун са се записали за екскурзия. Интерес има от университетите в цялата страна.

На тази информация в медиите незабавно реагираха лекари с изказвания, че масовото пътуване и неспазване на мерките ще доведе до „внос и износ“ на коронавируса. Студентите обаче смятат, че с тестове и маски няма да има последствия от желанието им да се повеселят.
Припомняме Ви, че ежегодно хиляди български студенти празнуват 8 декември в Банско.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията

Семеен хотел и вили в алпийски стил в Паничище | 103 Alpine Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA