Slide
Slide

Варна. Н. Пр. Джъстин Фридман – заместник-посланик на САЩ у на, остана впечатлен от Морската градина във Варна. Американецът пристигна по повод церемонията по производство в първо офицерско звание на випускниците на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ в неделя и тържественото отбелязване на 140-та годишнина от основаването на българските ВМС.

Н. Пр. Джъстин Фридман се срещна с кмета на Варна Иван Портних и го поздрави за усилията на общината да работи в посока за подобряване на инфраструктурата, на развитие на образованието, IT технологиите и аутсорсинга.

Нов живот! Хостел от ново поколение отвори врати в архитектурно бижу на Варна

По време на разговорите кметът Иван Портних запозна своя гост с най-важните проекти на Варна, като подчерта, че образованието е важен приоритет за общината. Той припомни, че през 2017 г. Варна бе носител на титлата Европейска младежа столица, което е признание за младежкия потенциал на града. Иван Портних благодари на дипломата за уважението към празника на българските Военноморски сили, като подчерта, че сигурността и стабилността в Черноморския регион е важна предпоставка за спокойствието и динамичното развитие на Варна.

Летните жеги продължават, днес и утре гонят 40 градуса

Сподели публикацията