Борисов към Меркел: Очакваме повече германски туристи да посетят България
Борисов към Меркел: Очакваме повече германски туристи да посетят България
Slide
Slide
Slide
Slide

София. Министър-председателят Бойко Борисов и канцлерът на Федерална Република Германия Ангела Меркел разговаряха по телефона.

В рамките на разговора премиерът Борисов и канцлерът Меркел взаимно си благодариха за изключително доброто сътрудничество през изминалите години, което допринесе много за задълбочаването на двустранните отношения между България и Германия и за развитието на тяхното европейско и евроатлантическо партньорство. Борисов и Меркел са двамата най-дългогодишни членове на Европейския съвет.

До 12 май: За пристигащите от България в Германия остава изискването за отрицателен PCR тест, електронна регистрация и карантина

Министър-председателят Бойко Борисов изтъкна, че и двамата с канцлера Меркел споделят проевропейските ценности и държат на европейската солидарност. „Затова се подкрепяме в ЕС и винаги сме имали пълноценен диалог“, добави Борисов.

В края на разговора премиерът Бойко Борисов обърна внимание, че България се справя успешно с пандемията и изрази очакване повече германски туристи да посетят страната ни през настоящата година.

Германия извади България от високорисковата зона и я постави до Гърция

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията