Slide
Slide

Букурещ. Румънското правителство удължи с още 30 дни състоянието на тревога заради пандемията от коронавирус, считано от 9 ноември 2021 г., съобщи БТА, позовавайки се на телевизия Диджи24.
Телевизията отбелязва, че остават в сила всички мерки, въведени на 25 октомври: маската е задължителна навсякъде, включително на улицата, достъпът до редица дейности е възможен само на базата на зеления сертификат, а магазините имат намалено работно време.

Представянето на зелен сертификат се изисква от посетителите на моловете, обществените сгради и официалните институции, с изключение на съдилищата и прокуратурите.
Зелен сертификат се изисква също за достъп до ресторантите, кафенетата, сладкарниците, фитнес залите, басейните, кината, театрите, музеите и т.н.

Само ваксинирани или преболедували КОВИД-19 може да бъдат настанявани в хотелите в Румъния.
Работодателите трябва да осигурят възможност за дистанционна работа на поне 50 процента от служителите, където това е възможно.

Носенето на маска е задължително във всички обществени пространства на закрито и открито, в обществения транспорт и на работното място.
Движението навън на неваксинирани и непреболедували лица е забранено в интервала между 22.00 и 5.00 часа, с изключение на придвижване с цел работа, спешни медицински нужди и др.
Всички икономически агенти (магазини, ресторанти, фитнес зали и т.н.) трябва да затворят в 21.00 часа.

Забранява се дейнистта на баровете, клубовете и дискотеките. Забранени са частни събития като сватби, кръщенета и др., концерти и представления с публика, както и присъствието на зрители на спортни мероприятия.
Ресторантите, кафенетата и други заведения могат да работят с до 50 процента от капацитета си, а кината, музеите и фитнес залите могат да работят с до 30 процента от капацитета си.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията