Slide
Slide

София. Всички пристигащи в Куба чужди граждани, както и кубинските граждани, които нямат обичайното си пребиваване в страната, следва да имат потвърдена резервация за хотел определен от здравните власти за минимум 5 нощувки (6 дни), както и за трансфер от летището до хотела, съобщиха от МВнР. Периодът от време е необходим за получаване на резултат от втори RT-PCR тест, проведен на петия ден от пристигането.

Обединеното кралство иска от пристигащите по 2 covid теста за 10 дни

Резервации могат да бъдат направени чрез Кубинския портал за туризъм (www.cuba.travel ) и на уебсайтовете на туристически агенции (www.cubatur.cu); Havanatur(www.havanatursa.com), Viajes Cubanacan(www.viajescubanacan.cu ), както и в Бюрото за продажби, разположено в санитарната зона на летището. За времето на престоя в хотела гражданите следва да останат изолирани в стаите си под карантина.

Кипър начерта 9 мерки за привличане на туристи и бързо възстановяване на туристическата си индустрия

Напомняме, че считано от 10 януари 2021 г. всички пристигащи в Куба следва да представят отрицателен ПСР тест, направен не по-късно от 72 часа преди пристигане в сертифицирани лаборатории в страната на произход, като и да попълнят декларация за здравословното си състояние.

Хотелите на RIU в България с голяма екстра за семейства с две деца до 12 г. за Лято ‘2021! Въвеждат и безплатна анулация до деня на пристигане

Остава и задължението за тестване за сметка на пътуващия с ПСР тест при пристигането. Чуждите граждани следва да притежават и застраховка, покриваща разходите за лечение на COVID-19.

Най-добрите планински СПА хотели в страната

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обърнат към посолството на Република България в Хавана на следните телефонни номера: +53 7204 67 68 и +53 7204 67 59 или дежурен телефон в извънрабoтно време: +535 286 24 49.

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция „Ситуационен център“: +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл: crisis@mfa.bg

Гърция и Израел подписаха споразумение в сферата на туризма

МВнР препоръчва на българските граждани, при пътувания в чужбина, да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката „Пътувам за…” на следния адрес: https://mfa.bg/bg/embassyinfo.

Австрия въведе най-висока степен на предупреждение за пътуване от и за Тирол

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията