Slide
Slide

Дубай. В края на 2022 или в началото на 2023 година в Дубай ще бъде открит най-високият хотел в света. Строителните компании са в надпревара в последните години да строят по-високо и по-високо в столицата и най-големият град на емирство Дубай от Обединените арабски емирства – предпочитана туристическа дестинация през последните години.

През 2018 г. 356-метровият хотел Gevora в Дубай стана най-високият в света, удостоверен със сертификат от рекордите на Гинес. Царуването му обаче ще бъде краткотрайно. Рекордът на 75-етажната кула ще бъде подобрен от нов стъклен небостъргач, който се строи в квартал Марина в Дубай, съобщава CNN.

Два хотела в Албена получават награди от HolidayCheck за 2020 г., 5-звездният Maritim Hotel Paradise Blue е №1 в три категории

Ciel Tower ще достигне 360.4 метра след завършванетъо си, заявиха от строителната компания The First Group. Домакините искат да изкарат сертификата за поставения нов рекорд от Книгата със световните рекорди на Гинес преди официалното откриване на хотела. Той ще разполага с 1 209 луксозни апартамента и резиденции, разпределени на 82 етажа.

Посетителите ще могат да се наслаждават на забележителностите наоколо от басейн на покрива на ресторанта. Стъклена палуба за наблюдение ще предлага 360-градусови гледки към града. Това е „Черешката на тортата“ в този проект от архитектите от NORR.

HolidayCheck дава златни награди на 7 български хотела, 4 от тях са в Златни пясъци

Гостите Ciel Tower ще имат „панорамна гледка към бреговата ивица и емблематичните забележителности, включително Palm Jumeirah“, заяви говорител на The First Group.
Ciel Tower ще има престижни ресторанти и ще разполага със спа център, бизнес центрове.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията