Разлог се похвали с 16% ръст на туристите, дестинацията привлича гости целогодишно
Разлог се похвали с 16% ръст на туристите, дестинацията привлича гости целогодишно
Slide
Slide
Slide
Slide

Министърът на туризма Николина Ангелкова ще проведе работна среща с кмета на община Разлог на 14 януари

Разлог. 376 536 са нощувките за 2019 г. в хотели и къщи за гости на община Разлог, което реално представлява ръст от 16 % спрямо 2018 г. и над 40 % спрямо 2017 г. Данните са поредно доказателство, че община Разлог се позиционира все по-добре на туристическата карта и се превръща в една от най-предпочитаните дестинации, а фактът, че най-много нощувки има през месеците август и декември, само потвърждава увеличаването на туристите в региона през цялата година.
Със своите минерални извори и възможности за спа почивка с. Баня се развива изключително добре като туристическа дестинация и местните жители се радват на целогодишен туристопоток.
Община Разлог ще полага и занапред максимални усилия да подкрепи туристическия бранш и да развие още туристическите възможности на района. В тази насока, по покана на кмета на Община Разлог инж. Красимир Герчев, на 14.01.2020 г. ще се проведе работна среща с министъра на туризма г-жа Николина Ангелкова и част от нейния екип. Срещата, на която ще присъстват и представители на местния туристически бранш, ще започне в 11.30 ч. в залата на Общински съвет-гр. Разлог.

Анелия Дункина

ТОП ОФЕРТА В САЙТА BGTOURISM.BG

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията