Slide
Slide

Добрич. Група от 15 души символично ще открие туристическата година за 2020 година в Добруджа. Това ще стане тази събота – 11 януари, с еднодневна екскурзия до Kаньона на Суха река – едно мистично място, наситено със скални манастири, пещери и причудливи природни форми. Участниците ще тръгнат от Варна и ще преминат през Добрич, Крушари и Оногур. „Вече говорим, че България е страна на четири сезона. Постоянно сме в сезон, а с този еднодневен тур нашата група ще открие туристическата си година. Избрали сме това да стане на едно специално и малко познато за българите място – Каньонът на Суха река. Участниците ни, които са туристи, членове на Съюза на екскурзоводите, историци, археолози и участници в българо-румънски проект по опазване на околната среда и водите, ще се насладят на впечатляваща природа и алпийски пейзажи в равнината“, сподели за информационна агенция bgtourism.bg организаторът Николай Пантелеев от Варненска туристическа компания.

Два хотела в Албена получават награди от HolidayCheck за 2020 г., 5-звездният Maritim Hotel Paradise Blue е №1 в три категории

Събитието е и под егидата на Варненска туристическа камара. Екскурзията включва разходка посещение на първите скални манастири от 4-ти век, църкви и скитове в Европа, разходка в подножието на средновековната крепост Палматис, разглеждане на най-новите разкопки и др. Kаньонът на Суха река e едно мистично място, наситено със скални манастири, пещери и причудливи природни форми. Суха река е дълга близо 130 км. Тя извира близо до варненското село Изгрев, минава през областите Варна, Добрич, Силистра и се влива в румънското езеро Олтина. Любителите на природата могат да получат повече информация за екскурзията и да се включат в нея на мобилен номер 0878 60 29 01.

Седмичен културен афиш на Община Добрич

ТОП ОФЕРТА В САЙТА BGTOURISM.BG

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията