Тодор Иванов
Slide
Slide

В сърцето на Тракия – на почти равно отстояние от София и Бургас, се намира един от най-древните градове в Европа, който е с 8-хилядна история. Той е известен с осемте си имена – живо свидетелство на епохите, които е надживял – Берое, Августа Траяна, Иринополис, Боруй, Верея, Ески Заара, Железник и …Стара Загора. Днес разговаряме с Тодор Иванов. Той е от Стара Загора. Завършил е Институтът Марангони в Милано, а от 6 години е собственик на туроператорската фирма Кондор Груп – като един от основните брандове е Кондор Спорт, специализиран в спортния туризъм. 

– Здравейте, г-н Иванов! Точно преди седмица Стара Загора посрещна туроператори от цялата страна . Как се зароди идеята за инфотура и каква бе целта?

-Идеята се роди на една среща между нас – община Стара Загора и местната организация на хотелиерите и ресторантьорите. Целта е да възродим туризма в Стара Загора.

Изградихме едно ядро и колкото и странно да звучи се обединихме в една страхотна кауза.

Знаете, че в туризма трудно стават подобни обединения но ние успяхме и аз съм горд с моите колеги! В рамките на 3 дни успяхме да покажем на нашите гости целия чар на Стара Загора. Получихме много благодарствени писма и се надяваме на много туристи в бъдеще. Нека покажем на България, че Стара Загора е наистина един град, пълен с история. И не на последно място Стара Загора е един от най – гостоприемните градове.

Екип на швейцарско списание посети България по покана на наш туроператор

– Подобни инициативи създават и отборен дух. Вие сте спортна личност и туроператор, който е и със спортна насоченост. Ако кажем, че сте бил капитан на отбора по време на този интересен и нетрадиционен инфотур в родния си град, то може ли да кажем, че туроператорите са си тръгнали като един по-силен и сплотен отбор, който има в ръцете си нови възможности и знания.

-Да, правилно казахте и като един спортен човек знам, че един капитан не може без своя отбор.

Искрено съм изненадан от сплотените колеги на този инфотур.

Видях усмихнати хора, които искрено бяха приятно изненадани от цялата организация и всички обекти, които видяха. Мисля, че удоволствието да видя как всички си тръгнаха очаровани от моя роден град означава, че постигнахме много!

Йорданец, завършил висшето си образование в България, заряза медицината, за да показва на туристите красотата на страната си   

Тук е мястото да благодаря на моя отбор, без който това страхотно преживяване нямаше да може да мине – Яна Кръстева от Експрес, Динко Тодоров – Ню Вилидж Турс. Колегите от Ирбис, ПЛД Травел, Кремина Тур, Джой Травел, ДоРеМи. Не на последно място искам да изкажа и моята огромна благодарност за хотелиерите и ресторантьорите, както и към г-жа Милена Желева – зам.-кмет на община Стара Загора. Собствениците на обектите подадоха ръка с техните страхотни бази за настаняване и направиха вечерите на нашите гости незабравими в заведенията си.

– С какво Стара Загора може да привлече туристи от България и чужбина?

-Стара Загора е един страхотен град. И не, че това е моят град! Има изключително наситен и разнообразен културен календар.

Тук е събрана 8-хилядна история!

Античният театър, Регионалният Исторически музей, Неолитните жилища – най–запазените в Европа, Късноантична подова мозайка от римски частен дом – Стара Загора, Музеят на религиите. Към всичко това ще добавя и Зоологическата градина, която след няколко месеца ще бъде първата изцяло обновена Зоологическа градина в България. Тя се радва на изключителен интерес от туристите поради факта, че се намира в Парк Аязмото и е заобиколена от страхотна природа. И не на последно място пак споменавам гостоприемността на старозагорци!

– Вие сте собственик на туроператорска фирма. Как Ваша фирма съграни своята дейност в провинциален град в условията на Ковид-19?

-За момента се справяме, трудно но успяваме. Благодарен съм на моя екип, че успя в този труден момент да успее да запази духа си и да приеме това предизвикателство с високо вдигната глава. Мисля, че държавата трябва възможно най-бързо да подаде ръка на нашия бранш иначе не се задават светли моменти в туризма!

Не е лесно, но тази криза дава и много възможности, от които всеки трябва да се възползва.

Защото сега е моментът да разберем кой ще устои на това предизвикателство. Винаги съм казвал – нека мислим позитивно!

– С какво се отличавате на пазара и какви нови продукти и партньорства ще предложите на Вашите клиенти?

Ако говорим за нашия спортен бранд мисля, че ние сме много по–различни от основния туризъм. Насочени сме изцяло към хората, които обичат спорта и имат желание да посетят спортно събитие.

Към момента успяхме да подпишем няколко страхотни договора с големи футболни клубове за официално партньорство в продажбата на билети.

Същото успяхме да постигнем и за Формула 1 и Мото GP, като сме и официални партньори на Формула 1 за България. Години наред се борихме за това и сега успяхме. Съвсем скоро пускаме и първият b2b и b2c портал за продажба на билети изцяло за спортни събития.

Разговаря Руслан Йорданов

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

2 години bgtourism.bg – над 2 милиона читатели!

Сподели публикацията