Slide
Slide
София. Екип на авторитетно швейцарско лайфстайл списание посети България по покана на туроператора Тандем Травел, научи bgtourism.bg от собственика на компанията Даниела Стоева.
В рамките на 4 дни журналистите са посетили едни от най-интересните и забележителни места у нас, съхранили не само автентичния дух на България, но и представящи съвременните лица на страната ни.
„Ефектът от подобни партньорства е поразителен. Връзката с медията стана чрез нашите партньори в Швейцария. Ние имаме практика да промотираме дестинация България и по този начин, а той дава бързи и добри резултати“, сподели Стоева.

Тя разказа, че във Велико Търново журналистите са посетили Царевец и Самоводска чаршия.

Гостите са станали свидетели на спектакъла „Звук и светлина“, разговорали са с местни хора, а иконописец е разказал за занаята си.

Минали са през Шипка и са отделили специално внимание на Казанлък – Долината на розите.

В Пловдив домакините на едно от най-приятните места „Вино култура“ са посрещнали швейцарците, а в късните часове на деня Капана е впечатлила гостите на страната ни със съвременния си дух, който младежите придават на това ново и притегателно място.

Във Велинград швейцарците са посетили наделния пазар, а по време на разходката си с теснолинейката машинистът е споделил за професията си.

На вечеря леля Дешка е нагостила чужденците с традиционна българска кухня.

Денят е завършил в петзвездния хотел Кемпински Хотел Гранд Арена в Банско, а по време на своя кратък, но интересен престой журналистите са посетили и Рилски манастир.

„Промотираме дестинация България, без значение дали скоро ще можем да пътуваме свободно и спокойни за себе си и близките ни.

За нас е важно да не спираме да показваме многото лица на България – богатата ни култура, живописна природа, хората, храната, виното, съвременното изкуство.

Ние сме тук и ще бъдем, когато отново ще посрещаме гости от цял свят.

Този път, за пръв път от началото на Ковид кризата, бяхме на път с журналист и фотограф от популярно швейцарско лайфстайл списание. Две дами, които почти нищо не знаеха за България, а си тръгнаха с милиони впечатления и очаровани от странат ни.

Но за да се получи всичко това трябват добри партньорства и съмишленици. Благодаря на всички, които ни посрещнаха и съдействаха страната ни да бъде представена по най-добрия начин пред швейцарската аудитория“, сподели Стоева.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

2 години bgtourism.bg – над 2 милиона читатели!

Сподели публикацията