Slide
Slide

София. Въпреки кризата Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) ще връчи годишните си награди на най-отличилите се хотели, заведения, мениджъри, инвеститори и успешни партньори през годината. 25-aта церемония ще се проведе в София на 19-ти ноември.

БХРА е първата професионална организация в туризма, която връчва награди от 1996 година насам.

В трудната за българския туризъм година е още по-важно да отличим местата и хората, които предложиха добро качество и доказаха на българските туристи, че у нас има хотели и заведения, които заслужават тяхното внимание и време, заяви председателят на БХРА Геоорги Щерев. От март насам собственици и персонал полагат огромни усилия да предложат на своите гости не само качествен, но и сигурен продукт. И е факт, че хотелите и ресторантите ни се доказаха като една от най-сигурните индустрии, защото за целия период на кризата няма регистриран заразен турист, благодарение на мерките и инвестициите на бизнеса, допълни Щерев.

Българските хотели и мениджъри са на световно ниво и чрез членството на БХРА в европейската асоциация на хотели, ресторанти, барове, кафенета и заведения HOTREC ние се убеждаваме, че това е така. БХРА е единстевената професионална организация от България, член на HOTREC, която обединява 45 национални асоциации в 31 държави, 2 милиона предприятия и е гласът на индустрията за хотелиерство в Европа.

Опитът и експертизата на HOTREC бяха ключови за представяне на достатъчно аргументирани доводи чрез експертите на БХРА, така че да бъде намален ДДС за заведенията в България. Освен това чрез мрежата на HOTREC членовете на БХРА получават актуална и навременна информация за възможностите в ЕС за насърчаване на бизнес растежа и иновациите в туризма, решаване на проблемите с работната ръка, усъвършенстване на професионалното образование, въвеждане на единна категоризация на обектите на основата на изискванията на HOTREC.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

2 години bgtourism.bg – над 2 милиона читатели!

Сподели публикацията