Slide
Slide

Букурещ. От 9 март 2022 г. Румъния отменя всички рестриктивни мерки, въведени с цел ограничаване на разпространението на вируса SARS-CoV-2, в това число изискването за представяне на “зелен сертификат” или негативен тест за COVID-19 и попълване на eлектронен формуляр за влизане в страната.

Отпада задължението за носене на предпазни маски – както на открито, така и на закрито, както и изискването за представяне на „зелен сертификат“ или негативен тест за COVID-19 за достъп до търговски центрове, ресторанти, събития и пр.
Министерството на здравеопазването на Румъния призовава гражданите да проявяват лична отговорност и да продължават да предпазват себе си и околните от разпространение на заразата.

Без да е нормативно задължително, Министерството на здравеопазването препоръчва:
– Носенето на маски на закрито, в обществения транспорт, както и на открито, когато има струпване на хора;
– По принцип да се избягват места със струпване на много хора;
– Редовно миене на ръцете и използване на антисептични препарати;
– Тестване при проява на симптоми, както и самоизолация (властите няма да контролират спазването ѝ).

Bgtourism.bg продължава да бъде най-четената туристическа медия в България

При нужда от съдействие българските граждани могат да се обръщат към Посолството на Република България в Букурещ на следните телефонни номера: +40 21 230 21 50; +40 21 230 21 59, както и чрез изпращане на имейл на адреса Consular.Bucharest@mfa.bg.

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция „Ситуационен център“: +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: crisis@mfa.bg.

Сподели публикацията