Летището във Виена, Снимка Руслан Йорданов, bgtourism.bg
Slide
Slide

Виена. От другата седмица на виенското летище ще работи система за биометрично разпознаване на лицата, която във времето на коронавирусната пандемия е още един принос за възможно най-ограничен контакт, съобщи БТА.
Пътниците не трябва да представят билет, а електронно устройство ги идентифицира. Даже не е необходимо пътниците да свалят своите маски от типа ФФП2, задължителни в района на летището. Проверката може да се извърши и през тях.

Засега новият безконтактен метод е възможен единствено за притежателите на бонусната карта на германския авиоконцерн „Луфтханза“, към който принадлежат и Австрийските авиолинии. Притежатели на тази карта са над 30 милиона пътници, които с всеки полет получават определен брой мили, които им дават възможност да ползват редица намаления.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията