Велинград, снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

Велинград. Хотелите в здравните ни курорти се пълнят през уикендите, установи репортерска проверка на bgtourism.bg. Нашенци борят стреса и подсилват имунната си система с нощувка-две в хотелите през есента, които предлагат балнео и СПА възможности. Една от най-посещаваните дестинации е Велинград, която през последните години се утвърди като СПА столицата на Балканите.

Абакс започва своите чартъри и до Египет, първият полет е на 25 октомври

В красивото градче, разположено в Чепинската котловина в Западните Родопи, има над 6 хиляди легла, съобщиха от общинската администрация за bgtourism.bg.

5-звездно настаняване предлагат 6 хотела и 1 вила, а 4-звездно – 16 хотела.

Това са и най-търсените обекти сред българските туристи от София, Пловдив, Варна и други градове, които резервират своя престой от петък до неделя и се наслаждават на чистия въздух и басейните с топла вода от минерални извори.

Официално! Потвърден е първият чартърен полет от България до Тунис за 2020 г.

„Боровец, Пампорово, Кюстендил, Сапарева баня, Павел баня, Хисар, Огняново, Баня (Банско), Белчински бани, Девин и други СПА дестинации са търсени от българите и от чужденците, които живеят у нас, но основно за по една нощувка. Има туристи най-вече събота срещу неделя, тъй като в делничните дни хората са заети.

Бизнесът и потребителите очакват да бъде прието предложението на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм за въвеждане на Ваучери за ЗДРАВНА ПРЕВЕНЦИЯ у нас в размер от 60 лева месечно за всеки работник.

На този принцип служителите масово получават и купони за храна от 60 лева на месец. Ваучерите за здравна превенция ще струват на фирмите по 720 лева годишно, но пък ще им донесе данъчни облекчения. Такава програма вече е въведена в Чехия, Словакия и Словения.

Ваучерите ще позволят не само да се съхранят работните места, но и да дадат възможности на профилактика на здравето на населението“,

заяви за bgtourism.bg председателят на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм Сийка Кацарова.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

2 години bgtourism.bg – над 2 милиона читатели!

Сподели публикацията