Slide
Slide

„България е страна богата на традиции, култура и таланти. Всяко кътче ни приканва да го посетим“ – призовава комисар Мария Габриел

Брюксел. „България е страна богата на традиции, култура и таланти. Всяко кътче ни приканва да го посетим, да съпреживеем минало и настояще, да се заредим духовно и емоционално. Това споделя комисар Мария Габриел, която подкрепи националната онлайн кампания „Резервирай в България“. Досега това направиха Христо Стоичков и Мария Гроздева, които в навечерието на инициативата излязоха със силни видео послания в подкрепа на българския туризъм.

„Резервирай в България“: Христо Стоичков и Мария Гроздева със силна подкрепа за българския туризъм (видео)

„Поздравявам авторите на инициативата „Резервирай в България“. Виртуалните туристически изложби и обиколки са нова възможност да преоткрием красиви места в Европа и България във времето, когато трябва да останем вкъщи, заради коронавирус. България е страна богата на традиции, култура и таланти. Всяко кътче ни приканва да го посетим, да съпреживеем минало и настояще, да се заредим духовно и емоционално. Нека всички подкрепим и виртуално отново посетим местата и дестинациите, които познаваме, да открием красотата на нови. За да излезем по-силни от сегашната ситуация – заедно, с грижа за България и отговорност за бъдещето на страната ни.„, споделя Мария Габриел. Чрез специални видео обръщения кметове на морски и планински градове също изразяват своята готовност и гостоприемство да посрещат българските туристи. Очаквайте техните послания.

Проявата е под егидата на Министерство на туризма, Български Съюз по Балнеология и СПА туризъм и Изпълнителна агенция за насърчаване на малки и средни предприятия. Чрез нея се дава възможност туристическия бранш да представи своите възможности в първото издание на Онлайн туристическото изложение „Резервирай в България“, инициирано от специализирания сайт за туризъм bgtourism.bg, и с техническата подкрепа на URBO. От 8 до 10 май близо 150 участници  – дестинации (Общини), хотели и места за настаняване, туристически забележителности, туристически обекти и компании, които са в сферата на туризма, ще имат възможност чрез онлайн каналите на медията безплатно да презентират своите възможности в областта на сектора. Туристическият бранш, който е взел сериозни мерки за безопасна ваканция, излиза с нови възможности и атрактивни оферти към българските туристи, които ще дадат богат избор за качествена почивка и за нови предложения за събитиен туризъм.

Програма на Онлайн изложението „Резервирай в България“

8 май – Представяне на хотели и места за настаняване; туроператори; компании, свързани с туризма

9 май – Представяне на туристически забележителности; хотели и места за настаняване

10 май – Представяне на хотели и места за настаняване, дестинации (общини)

Oфициалния туристически портал – https://bulgariatravel.org/

Facebook – Bulgaria Travel

Instagram – bulgariatravelorg

YouTube – Bulgaria Travel

БУБСПА – https://www.bubspa.org

ИАНМСП – https://www.sme.government.bg

Сподели публикацията