Лечебната минерална вода и квалифицираните кадри позиционират България сред най-подходящите дестинации на картата на здравния туризъм
Slide
Slide

Хисар. През настоящата година разчитаме основно на вътрешния туризъм, но въпреки това имаме редовни посетители от страни като Германия, Великобритания, Румъния, Италия, Испания, Украйна и други. СПА Хотел Хисар привлича туристи заради чистия въздух и спокойствието в курортния град Хисар. Това ни сподели Маргарита Куковска от маркетинг отдела на хотела.

Тя посочи, че предлагат голям набор от услуги за пълноценна почивка с богат избор от СПА терапии и процедури, както и топли минерални басейни. Хипербарна кислородна терапия е изключително популярна напоследък и търсена от български и чужди туристи. Представлява терапия с кислород под повишено налягане. Има релаксиращ, възстановяващ и подмладяващ ефект.

Зам.-председателят на БСБСПА към вицепремиера Николова: От ден първи станахте посланик на туризма на България навън

„Използва се както за профилактика, така и за лечение на различни заболявания. Освен за лечение на редица заболявания се използва за цялостно възстановяване и подмладяване на организма. Сеансите се провеждат в супер модерна барокамера в СПА Хотел Хисар. Престоят в барокамерата се осъществява под постоянно наблюдение от квалифицирано медицинско лице. В зависимост от състоянието на човека се определя и времето за престоя в камерата. Времетраенето е от 45 до 90 минути“, споделят от хотела.

Предстоящият сезон ще премине под мотото „Зимните курорти укрепват Вашето здраве!“

По време на сеансите се вдишва 100% чист кислород под високо налягане до 3 атм., който насища плазмата и другите физиологични разтвори в организма. При хипербарната оксигенация, налягането на въздуха се издига по-високо от нормалното въздушно налягане. При тези условия, белите дробове може да съберат до три пъти повече кислород, отколкото би било възможно дишане на чист кислород при нормално налягане на въздуха.
По този начин се повишава концентрацията на кислород, получава се силно антимикробно действие, стимулира се активността на централната нервна система, на имунната система и се ускорява оздравителния процес на организма.
Използва се успешно при лечение и профилактика на множество заболявания – газова емболия, газ-гангрена, остеомиелит, травматични увреждания, сърдечно-съдови заболявания, неврологични заболявания, множествена склероза, отравяния с медикаменти и храни, пост-инсултни състояния, спортни травми, язви на стомаха и други тежки състояния.
Терапията не причинява болка, няма вредни странични действия, а лечебните дози кислород са без риск за човека. Терапията има релаксиращ ефект.

В момента хотелът разчита основно на това, че предлага комплекс от услуги, укрепващи

здравето и имунната система чрез СПА услугите

и терапиите, минералните басейни, хипербарна оксигенация (барокамера) и др.
„Важното е, че въпреки всичко Спа Хотел Хисар работи и посреща своите гости, които пък от своя страна оценят големите ни паркове, алеите за разходка вътре в хотела, както и в парка, граничещ с хотела.

Георги Митрев, Парк хотел Пирин: Време е да поставим във фокуса на нашето внимание превенцията с цел по-здраво нaселение

Голямата площ, на която сме разположени и благоприятния климат в съчетание с релакса и спокойствието на хотела, ни прави предпочитана дестинация за много туристи.
Разчитаме също и на това, че сме пуснали промоционални цени при 5 и повече нощувки престой. Залагаме много на дезинфекцията и високата хигиена в хотела, с което
да привлечем повече клиенти. Разчитаме на мярката 60/40 за задържане на персонала, а също и на намаляване на раходите и свеждането им до минимум“, добави Маргарита Куковска.

Запознайте се с възможностите на СПА Хотел Хисар

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията