Slide
Slide

Лондон. Нискотарифната авиокомпанията Jet2 съобщи на своята страница дестинациите, до които възобновява полетите си от 15 юли. В списъка изрично е посочено, че полети до България, Черна гора и Португалия няма да има заради карантината, в която трябва да излязат туристите след завръщането си.

Balkan Holidays анулира всички резервации и чартъри за България до края на летния сезон

Припомняме Ви, че от 10 юли пада 14-дневната карантина за пристигащите на Острова от 75 държави, определени с нисък риск заради COVID-19. България не е сред тях и това вече води до огромни загуби за българската икономика и туризъм, тъй като голяма част от хотелите взеха сериозни мерки по Черноморието ни от разпространение на коронавируса и очакваха британци.

Добри новини! Eurowings увеличава полетите си до Варна и Бургас, туроператорите в Германия отчитат голям интерес към българските плажове

Jet2 водеше в Бургас туристи от 9 британски летища. Прави впечатление, че авиокомпанията ще лети до Турция, където дневно има над 1 000 нови случаи на коронавирус, а общо са над 200 000. Загиналите са над 5 000 души. В списъка са дестинации като Анталия, Бодрум и Измир. В същото верме полети до родни курорти, където няма нито един случай на коронавирус, няма да има.

В Бургас посрещнаха самолет на Wizz Air с воден салют и дъга

„И в съответствие с правителствените насоки, имаме много дестинации, на които можете да отидете без поставени карантинни ограничения! Бъдете уверени, че когато пътувате с нас, вашата безопасност е наш приоритет. Ние поставихме много допълнителни мерки, за да сме сигурни, че имате щастлива и здравословна ваканция.“, съобщава Jet2 на сайта си, като посочва 40 дестинациите, до които ще летят на атрактивни цени. В съответствие с правителствените указания, призоваващи пътниците да не качват куфари на борда, пътниците ще могат да чекират ръчния си багаж безплатно.

Очаровахме първите туристи с чартър от Прибалтийските държави, посрещнахме ги във Варна с шампанско, рози и подаръци (снимки)

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията