Лучиан Бадирча - изпълнителен директор на ИРИ Травел
Slide
Slide

Лучиан Бадирча: Хотелите с 5 звезди в България имат цени на хотели с 3 звезди. Най-търсените черноморски курорти сред румънците продължават да бъдат Албена, Златни Пясъци и Слънчев бряг

Букурещ. Българските хотелиери са се приспособили към условията на пандемията и правят трудни за отхвърляне оферти за румънците. Това казва в интервю за сайта Зиаре Лучиан Бадирча, изпълнителен директор на ИРИ Травел, основния румънски туроператор с дестинация България.

Най-търсените черноморски курорти сред румънците продължават да бъдат Албена, Златни Пясъци и Слънчев бряг, а туристите са доволни, че тази година курортите не са така препълнени като преди.

Намаленията на цените с 45-50 процента на хотелите с 5 звезди показва силното желание на българите да приемат туристи в този период, а да се радваш на ваканция за цялото семейство само за 500 евро е истински изгодна оферта, коментира изданието.

Очаровахме първите туристи с чартър от Прибалтийските държави, посрещнахме ги във Варна с шампанско, рози и подаръци (снимки)

„Всички дискусии за карантина и изолация, ако идваш от България, попълване на декларации и дълго чакане на границата или че българите няма да те приемат, са неверни. Противно на тази кампания от фалшиви новини, която върви от няколко седмици по всички медийни канали и социални медии, предназначена да изплаши хората, румънците ходят и започват да ходят във все по-голям брой на море в България“, заяви Бадирча.

Той казва, че българите са направили „специални, абсолютно невероятни оферти“ за намаление от 45-50 процента при 5-звездните хотели.

„Хората ходят на ваканции дори повече, даже имаме нови резервации (…) И това е защото хотелите с 5 звезди в България имат цени на хотели с 3 звезди. От своя страна хотелите с 4 звезди също предлагат намаления с 25-30 процента на цените. Говорим за хотели с режим ол-инклузив и ултра ол-инклузив“, добавя директорът на ИРИ Травел, като отбелязва, че хотели, които до миналата година са били недостъпни за румънците, сега предлагат доста изгодни варианти.

Хотелите по морето започнаха да се пълнят, от днес – голяма и безпрецедентна офанзива на полските туристи

„Имаме много туристи, които се върнаха от България с положителни впечатления, тоест доволни от начина, по който хотелите са били организирани от гледна точка на мерките срещу Ковид-19, а ресторантите работят толкова добре, колкото и преди“, посочва, Бадирча. Той отделя и специално внимание на цените на чадърите и шезлонгите на плажа, които значително са поевтинели.

„Не очаквам България и Гърция да блокират Румъния от страна на туризма. Казвам това, защото в момента по-голямата част от туристите в България са румънци и не могат да си позволят да ни блокират, защото в противен случай биха обрекли летния си туризъм на фалит. „Освен това, ако отидете на Тасос, ще видите, че сега там има основно румънци. На някои места може да видите сърбин, който е останал преди ограниченията, които Гърция им наложи“, казва  още изпълнителният директор.
Според него на острова всички механи са отворени и имат менюта на румънски, на плажа, навсякъде, всичко е написано на румънски. „Те наистина разчитат на нас като туристи тези месеци“, добавя туроператорът.

„И гърците наистина имат много добри оферти сега – от храна до квартира. Представете си, че открихме студиа във вили с 15 евро на човек на вечер. През високия сезон не можеше да има такова нещо миналата година“, коментира още той.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията