Slide
Slide

Хелзинки. Финландия, която за втора поред година бе обявена за най-щастливата страна в света след изследване на Обединените нации за индекса на щастие, подарява безплатни почивки. Екскурзиите са осигурени от местна организация, а целта е гостите да научат какво е финландско щастие.

„Едни ходят на терапевт, а ние финландците слагаме гумени ботуши и отиваме на разходка в гората. Сега всеки има шанс да изпита това щастие, а осем финландци изявиха желание да станат гидове за тези, които искат да възстановят връзката си с природата“, съобщава интернет страницата на конкурса.

Местните екскурзоводи са от йога-учителка до кмета на Рованиеми – градчето на Дядо Коледа. Финландците са категорични, че тайната на тяхното щастие е тяхната природата. Спечелилите ще могат да посят местните вековни гори и да наблюдават северното сияние.

Кандидатите трябва да заснемат кратко видео, да разкажат за себе си, да обяснят за връзката си с природата, която ги заобикаля и защо искат да посетят най-щастливата страна в света – Финландия. Срокът за кандидатстване е 21 април на този сайт – rentafinn.com.

Сподели публикацията