Сийка Кацарова с Пол Саймън от Great Spa Towns of Europe
Slide
Slide

Виши, Франция. Вицепрезидентът на Европейската СПА Асоциация Сийка Кацарова е сред лекторите на Годишния конгрес на Френската СПА Асоциация, който се провежда във Виши.

Във форума участват специалисти от ESPA (European Spa Asociation), EHTTA (European Historic Thermal Towns association), GSTE (Great Spa Towns of Europe), ISMH (International Society of Medical Hydrology and Climatology, както и представители на Министерството на здравеопазването на Франция и местните структури за здравно осигуряване, които дават възможност на французите да ползват различни програми с превенция и профилактика.

Модерни СПА центрове и алтернативни видове туризъм поставиха Варна на световната карта за целогодишен туризъм

Сийка Кацарова с Тиери Дюбоа – президент на ЕСПА, и Чила Мезоси – ген. секретар на ЕСПА

Кацарова, която е начело на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм (BUBSPA), представи не само добрите практики у нас, но и работната мрежа на ЕСПА.

Това стана по време на модула за различните туристически предложения на термални минерални извори, в който се включиха водещи експерти от курорти, организации и от националните СПА асоциации на Белгия, Испания, Италия, Португалия, Франция и др.

По време на конгреса Сийка Кацарова проведе срещи на високо ниво относно номинацията и предстоящото включване на българското СПА градче Хисаря в списъка на обектите под закрилата ЮНЕСКО. Сред ключовите й срещи по темата бе тази с Пол Саймън от Great Spa Towns of Europe.

Сийка Кацарова: Ниското ниво на ваксинация ще отблъсква чуждестранните туристи

„С номинацията на Община Хисаря, която е член на Български съюз по балнеология и СПА туризъм, и е  съхранила богатството си от минерални извори, огромни паркове със 100-годишна история, както и архитектура от античността, искаме да се отвори вратата и за други забележителни български градове като Кюстендил, Сандански и др. да влязат в списъка на ЮНЕСКО“, заяви Кацарова. Тя отличи добрата комуникация с кмета на община Хисаря инж. Пенка Ганева и Николай Крушовски генерален мениджър на СПА хотел „Хисар”, също член на BUBSPA. Тя изрази пълната подкрепа на СПА общността към номинацията.

5-звезден комплекс в Сандански е избран за най-добър луксозен СПА резорт в Източна Европа

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията