Летище Ларнака, Кипър
Slide
Slide

Ларнака. В Кипър юни регистрира рекорден за последните 33 месеца въздушен трафик, съобщава БНР. Страната е по-малко засегната от хаоса на европейските летища в сравнение с други туристически дестинации, но заради проблемите с полетите вече има анулирани летни резервации.

Повече от 1 млн. пътници са пристигнали или заминали от Кипър през юни, съобщиха от компанията оператор на двете международни летища „Hermes Airports”.

Такъв значителен поток пътуващи за един месец страната регистрира за първи път от октомври 2019 г., от преди пандемията.

Удовлетворение от петмесечните туристически резултати изрази заместник-министърът на туризма Савас Пердиос.

Пристиганията на чуждестранни посетители през този период достигат почти 75% от броя им през рекордната за кипърския туризъм 2019 г., което е добро постижение, особено на фона на загубата на руския пазар, каза той.

Десетки полети до и от Кипър са засегнати през последните седмици от хаоса на летищата в Европа, но процентът им е много по-малък, отколкото в други страни, като Гърция, Хърватия, Испания, посочи Пердиос.

Заради тези проблеми вече има анулирания на туристически резервации, но броят им не предизвиква тревога, каза още заместник-министърът.

Той призова кипърците, ако могат, да пътуват в чужбина в друг период, не през юли и август.

Сподели публикацията