Снимка Петя Кондакова
Slide
Slide

Благоевград. Туристическият трафик към Гърция през граничен пункт „Кулата-Промахон“ рязко се увеличи днес.  В следобедните часове колоната с автомобили – основно с българска, румънска и сръбска регистрация, очаквано нарасна. Около обяд бе 10 км, а в към 16.30 тя вече е близо 13 км.

Това отнема на пътуващите с часове, за да влязат през пункта, за да отидат на почивка в южната ни съседка. От Гранична полиция обявиха, че забавянето се дължи най-вече заради засилен контрол на гръцките здравни власти, които извършват тестване за коронавирус на голяма част от преминаващите. Причината за драстичните мерки е рязкото увеличение на заразените с коронавирус у нас, в Сърбия и Румъния.

Репортаж от Гърция: Български туристи се радват на чисто море, любезно отношение, плажове срещу минимална консумация и евтини апартаменти

Здравните работници на пункта в „Промахон“ извършват засилен контрол – правят тестове за коронавирус, снимка Изабела Коева

Топ 5 на най-предпочитаните хотели в Гърция за Лято ‘2020 (снимки)

Вчера границата се минаваше за 5 минути, но в съботния ден чакането набъбна до 6 часа. Наши читатели споделиха, че не само опашката нарасва, но и боклуците около пътя, тъй като голяма част от пътуващите, основно с чужди регистрации, си изхвърлят хартиите, кутиите от цигари и бутилките отстрани пътя. Много са и автобусите, ангажирани от туроператори, за еднодневна или по-дълга почивка.

Най-добрите цени за Гърция тук

Екипи на Пътна полиция организират подреждането на автомобилите по магистралното трасе преди пункт „Кулата“, като едната лента е освободена за автомобили със специално предназначение. Гранична полиция следи за ситуацията в самата зона, като не допуска коли да влязат по обиколния път между близките села. На четири трасета нашите екипи пропускат леки автомобили, и по едно за камиони и автобуси, които вече са се изтеглили към Гърция. Гръцките власти предупредиха, че от понеделник 6 юли, че само на „Кулата-Промахон“ ще се пропускат туристи.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията