Slide
Slide

Несебър. Здравният туризъм може да удължи летния сезон у нас. След епидемията най-засегнат финансово е именно туристическият бранш. За да спасят бизнеса си, някои от СПА и уелнес хотелите в Несебър вече са започнали подготовка за посрещането на чуждестранни туристи дори и след края на летния сезон с цел здравен туризъм, съобщи БНТ.

През следващите 6 месеца няколко хотела в най-големия ни курорт Слънчев бряг, могат да предлагат на гостите си резервации и през есента за балнеолечение.

Диана Колчева, председател на „Клуб на хотелиера“: Целта на индивидуалните програми е това да не се конкурират отделните хотели. Всеки да си има своята таргет група и да не се преповтаря това, което се случва към традиционния вид туризъм.

Медицински експерти са категорични, че морския климат и въздуха са изключително лековити за хора с хронични заболявания.

Проф. д-р Ивет Колева, Медицински университет-София: Хора, които не са тежкоболни, които са в хроничен стадий на някое заболяване, но които биха могли да използват чудесните дадености на Община Несебър.

Собственици на балнеохотели в Несебър заявиха пълна готовност да настаняват чужденци с цел здравен туризъм. За целта обаче им е необходим квалифициран персонал.

Веселин Налбантов, хотелиер: Има много млади хора с такива възможности и образование, които бягат обаче навън. Защото тук не се цени.

В Слънчев бряг ще се развива и спортен туризъм. Очакванията са още в края на лятото десетки чуждестранни отбори да тренират и почиват именно тук.

Цветан Стойков, председател на Хандбален клуб: Дали футболни, дали хандбални, дали волейболни да има на тази територия, тъй като ние притежаваме плажове, а на тези плажове стават страхотни турнири.

За да се развие успешно лечебният туризъм, от туристическия бранш ще търсят подкрепа и от държавата, и от Здравната каса.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията