Повече туристи в Поморие, очаква хотелиер
Повече туристи в Поморие, очаква хотелиер
Slide
Slide
Slide
Slide
Цените през май, юни и септември ще са близки до миналогодишните

Поморие. Повече туристи в Поморие това лято очаква хотелиерът Антон Тръпков. Още за Гергьовден, който е и празник на града, се очаква завишен интерес. “Някои хотели отвориха още на Великден, а други предстои да отворят за 6 май. Повечето предлагат изключително атрактивни пакети за трите почивни дни. Очакват се българи и румънци”, каза Тръпков пред БНР.

За предстоящото лято пазарът, на който разчита Поморие е български, полски,чешки, прибалтийски. Той прогнозира повече туристи, заради завишените полети на Летище Бургас.

Според Тръпков политическата обстановка не влияе пряко на сезона. Цените за почивка обаче ще са завишени при резервация в последния момент за високия сезон – юли/август.

“За туристите, които са ангажирали своята почивка до април няма да има значително оскъпяване и цените ще са много близки до миналогодишните. За всички, които ще ангажират своята почивка в последния момент, там цените може би ще бъдат с около 15 до 30 % по-високи, в зависимост от конкретния период. Ако е юли/август цените ще са значително по-високи, но май, юни и септември ще са атрактивни и поносими”, обясни още Тръпков .

Сподели публикацията