Slide
Slide

Сандански. Картини на световноизвестния български художник Димитър Казаков – Нерон, са превърнали фоайето на СПА хотел Свети Никола в Сандански в бутикова галерия за хора с вкус и стил. Уникалният почерк на майстора на четката, който си отиде от този свят преди 30 години, бързо може да бъде разпознат от ценителите на изкуството. Експозицията на известни художници е от личната колекция на Илия Пасков – собственик, но значително място заемат произведенията на Димитър Казаков – Нерон.

Илия Пасков пред своята безценна колекция с картини и ретро мотори

В живописните си платна Казаков не само пресъздава мотиви от народните вярвания и фолклор – като творец той създава нова българска митология, обогатена с примери от световното културно наследство. Неговите фигури и знаци, обгърнати от мистичен ореол, привличат погледите на посетителите в хотела и затвърждават мнението, че Димитър Казаков е един от най–гениалните творци. Картините му са сред най–скъпо продаваните творби на българското изобразително изкуство.

Редовните гости се връщат в Сандански заради СПА продукта и хората в туризма, които са отдадени на професията си

Бюст-паметникът на художника е поставен пред Дома на културата в Сандански. Световноизвестния български художник Димитър Казаков е живял в Сандански между 1982 и 1992 година. Направил е 15 самостоятелни изложби, като най-успешната е през 1980 година. Следват десетки изложби в най-престижните галерии в Ню Йорк, Париж, Мадрид, Виена, Токио, Торонто, Атина, Базел, Люксембург. Творби на Нерон са притежание на националния фонд за съвременно изкуство в Лувъра, Париж, в музея „А. С. Пушкин“, Москва, в Императорската колекция в Токио.

Месец април е един от най–любимите ни периоди през годината. Това е времето, през което природата се е съживила, навсякъде се усеща пролетта – слънцето е все по–усмихнато и топло, а град Сандански е оживен от хиляди туристи.

10 причини да посетиш Сандански – най-слънчевата дестинация в България

СПА дестинацията Сандански привлича туристи целогодишно, но през пролетта природата разкрива своята истинска красота и лечебна сила

Великден в СПА хотел Свети Никола

Това е периодът, в който Спа хотел Свети Никола посреща своите редовни туристи. Сред тях са и деца, посещавали хотела в детските си години със своите родители, а сега и самите те са родители на малки деца, споделят от хотела, откъдето бързо пресмятат, че неусетно са отлетели две десетилетия. Запознайте се с актуалните предложения за СПА хотел Свети Никола ТУК и лично се насладете на безценната колекция и на здравословните процедури и СПА изкушения в хотела.

Сподели публикацията