Slide
Slide

В старопрестолната ни столица експертите ще обсъдят и новите предизвикателства вследствие на геополитическата криза

Велико Търново. „Въздействието на пандемията върху културния туризъм и новите предизвикателства вследствие на геополитическата криза“ – тази тема е част от дискусионната програма на Международно туристическо изложение Културен туризъм. Съорганизатор, изложител и участник е АБТТА в партньорство с Община Велико Търново.
И в световен мащаб, и на национално ниво културният туризъм е един от най-силно засегнатите сегменти на туристистическата екосистема, категорични са експертите.
„С разбиране за неговото ключово значение и силен мултиплициращ ефект върху икономиката, съвместната инициатива на Община Велико Търново и АБТТА има за цел да предостави платформа за обсъждане на ситуацията в сегмента на културния туризъм, и обединявайки усилията на публичния и частния сектор – да маркира най-важните действия за неговото поетапно възстановяване“, посочват организаторите на експертната дискусия.
„За да споделят своята оценка за реално претърпените щети в сектора и своето виждане за възможните мерки за решаване на нововъзникнали вследствие на кризата проблеми, за участие в публичната дискусия са поканени представители на ресорни държавни администрации, ключови партньори на АБТТА, свързани институции, български туроператори със значителен принос в реализацията на програми в сферата на културния туризъм“, допълват организаторите
Дискусията ще се проведе на 14 април, от 15.00 ч., в МТИ Културен туризъм 2022, гр. Велико Търново!
Сподели публикацията