Илин Димитров (вляво) ще представи законодателна дейност и инициативи на Комисията по туризъм към 47-то НС в подкрепа на туристическия сектор - текущи задачи и възможни решения
Slide
Slide

София. Седем работни групи ще бъдат сформирани за изработването на новия Закон за туризма, съобщи председателят на Комисията по туризъм към парламента Илин Димитров.

  1. Хотелиери;
  2. Ресторантьори;
  3. Туроператори и туристически агенти;
  4. Планински водачи, екскурзоводи, аниматори, хижари;
  5. Управление на собствеността;
  6. Обучение и образование в туризма;
  7. Кадрова политика и мерки за запазване на работещите в сектора

Илин Димитров инспектира хотели в курорта “Златни пясъци”, подслонили бежанци от Украйна

В този етап браншовите организации и експертите ще имат възможност да заявят своето участие, според компетенциите си, за съответната група, като няма ограничение и в броя на групите, в които всеки посочен представител може да се включи. Във всяка една група се предвижда да има и представител на Министерството на туризма. Предстои да бъдат изготвени групите, графиците за провеждане на срещите и заседанията на групите по изготвянето на новия Закон за туризма.

Допълнение на 5 април

Във връзка с голямата активност и постъпили от туристическия бранш предложения, се сформира още една, последна работна група под номер 8 с наименование „Маркетинг, реклама, дигитализация и търговски представителства“.

Сподели публикацията