Димитър Цонев в кабинета си в Москва, снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

Москва. Туроператорът Солвекс от днес рестартира своите продажби в Русия за български пазар, съобщи за Bgtourism.bg генералният директор на компанията Димитър Цонев. Той посочи, че през февруари и март компанията е направила 10 cеминара  в различни градове, които продължават от 6 до 8 април в Челябинск, Екатеринбург и Тюмен. Те са част от програмата Travel Tech Road Show за професионалисти в туристическия бизнес.

Сформират 7 работни групи за новия Закон за туризма

До края на април ще продължат записванията по ранните продажби за почивка в България, които са с отстъпки  между 10 и 15%. Солвекс ще представи опции за резервация на турове до България с редовни полети до Истанбул от всички региони на Русия. Ще бъде организиран трансфер от Истанбул до курортите Дюни, Созопол, Несебър, Свети Влас, Слънчев бряг и др. Има полет до Варна от турския мегаполис, който също е сред опциите за туристите за по-бързо предвижване до курортите Албена, Златни Пясъци, Свети Константин и Елена, Ривиера, Кранево  и др. Цонев посочи, че руските туристи могат да достигнат до Турция с полети на Turkish Airlines, Red Wings и Аерофлот. Компанията разчита на традиционния интерес от руските туристи за ваканция в страната ни, който трябва да се засили след преговорите и подписване на споразумение за Украйна.

Публикуваният днес в Русия Указ на президента В.В. Путин не касае туристическите пътувания и издаване на визи за туристите, уточни за Bgtourism.bg Димитър Цонев. Мярката отменя опростения порядък за подаване и оформяне  на документи на официални делегации и журналисти за получаване на многократни визи до 5 години на членове на национални и регионални представителства, парламенти и съдилища. Освен това се отменя освобождаването от плащане на визови такси за официални делегации, членове на правителства и парламенти и безвизовото влизане в Русия на държателите на дипломатически паспорти като отговор на недружелюбните действия на страните от ЕС.

Сподели публикацията